Klizna vrata od kaljenog stakla kao atraktivno i praktično rešenje

Kada dođe vreme za renoviranje i odabir vrata za vaš dom, bilo da su to ona koja vode ka balkonu ili ona u unutrašnjosti, izbor treba načiniti na osnovu vaših želja, arhitektonskog stila i tipa enterijera.
Klizna vrata od kaljenog stakla su elegantan i moderan element uređenja enterijera i eksterijera koji donosi i glamur u vaš dom. Ona gotovo da su više prozor nego vrata, jer otvaraju pogled sa obe strane i dopuštaju prirodnoj svetlosti  da ulazi u prostor, čime se stvara iluzija da je on veći. Sličan efekat stvara i npr. ogledalo u sobi od kog se reflektuje dnevno svetlo, pa i ovu ideju možete inkorporirati u uređenje enterijera u kombinaciji sa staklenim vratima. Pored toga što čine da vaš dom deluje veće i šik, zbog količine prirodne svetlosti koja ispunjava prostor se smanjuje potreba za veštačkim osvetljenjem i potrošnja struje.

Oblik sobe je ključan za to za šta ćete se odlučiti pri izboru vrata. Staklena klizna vrata su idealna za manje prostorije u kojima bi obična vrata zauzimala previše mesta, jer ukoliko su blizu nameštaja, tipična vrata koja se otvaraju na unutra ga mogu blokirati. Ova ušteda mesta je vrlo dobrodošla u urbanim sredinama, ali, sa druge strane, klizna vrata su sjajan izbor i za prostore gde je potreban veći prolaz, jer se mogu prilagoditi svakoj potrebi što se tiče veličine i oblika.

Takođe, staklena vrata se lakše održavaju od drvenih: samo ih treba povremeno prebrisati i podmazati. Sa bezbednostne strane, vrata od kaljenog stakla su vrlo izdržljiva i jeer je ono 4-5 puta otpornije od običnog stakla, a čak i ukoliko dođe do pucanja, ovo staklo se lomi u veliki broj malih okruglih delova, čime se izbegava mogućnost povrede.