Klizna vrata od kaljenog stakla po vašoj meri

Klizna vrata su arhitektonski element koji izgleda kao prozor ali ima funkciju vrata. Stoga, njihova glavna uloga je da propuštaju ili zaustavljaju tok ljudi, dok istovremeno dopuštaju prirodnoj svetlosti i vazduhu da ulaze u enterijer.  Iako vrata od drveta još uvek dominiraju kao izbor pri planiranju domova, klizna vrata su sve popularnija u uređenju enterijera, jer staklo doprinosi jednom vrlo modernom izgledu savremenih domova. Naravno, najpre se koriste kao barijera između enterjera i balkona ili dvorišta, ali zapravo se mogu postaviti u bilo kojoj prostoriji u domu, i tu biti podjednako funkcionalna.

Klizna vrata su sačinjena od dva elementa, od kojih je jedan fiksiran panel, dok se drugi pomera, a dizanirana su tako da se klizaju horizontalno. Najveći benefit koji ona donose je to što ne zauzimaju puno mesta, jer se ne otvaraju u širinu kao klasična vrata, pa mogu da stanu u prostorije koje imaju malo mesta, što omogućava veću flekibilnost pri uređenju enterijera. Dakle, možete dom planirati bez obaziranja na prostor koji bi zauzimalo otvaranje vrata, što često može da utiče i to kako će nameštaj morati da se razmesti po sobi.

Vrata od kaljenog stakla mogu da se prilagode svakoj potrebi i obliku prostorije jer mogu da se proizvedu u svim veličinama i bojama. Zato su idealan izbor istovremeno za ulaze sa limitiranim mestom ali i za prolaze gde prolazi veći broj ljudi pa su potrebna veća vrata. Pored velike funkcionalnosti, estetski je teško naći nešto bolje za savremeni dom, jer staklena klizna vrata izgledaju vrlo luksuzno i modernistički. Takođe, daju otvoreniji izgled domu jer ne zaustavljaju tok svetlosti i energije iz spoljašnjosti u enterijer i obrnuto, pa dopuštaju da se izgubi granica između ova dva sveta.