Renoviranje kupatila

Kupatilo je jedna od najvažnijih prostorija u domu u kojoj ćete svakodnevno provoditi jedan deo svog vremena, pa stoga za renoviranje kupatila treba da se potrudite da dizajnirate i organizujete tako da odgovara svim vašim potrebama, kao i da se u njemu osećate dobro i spokojno. Promišljajte i planirajte prostor sve dok ne nađete način da uklopite sve ono što za vam je potrebno u njemu. Mi vam predlažemo da se igrate sa bojama staklenih zidova, stakla za tuš kabine i podnih pločica, sve dok ne nađete savršenu kombinaciju za vaš dom.

Ukoliko se odlučite za tuš kabinu, ona u svakom pogledu može povećati upotrebljivost i lepotu kupatila. Dobro isplanirajte paletu boja koju želite u ovom prostoru: neutralne boje donose osećaj smirenosti, dok bojeni akcenti doprinose razigranosti, kao i više šik i upečatljivijem stilu. Za šta god da se odlučite, boje će učiniti vaše kupatilo ambijentom baš po vašoj meri u kome ćete se osećati ispunjeno i zadovoljno onim što vas okružuje.

Tako na primer, ukoliko biste se pre opredelili za mirniji ton i atmosferu prostorije, tuš kabinu možete dizajnirati tako da se potpuno uklopi u pozadinu kupatila i da ne deluje kao odvojen segment prostorije, već da funkcioniše u skladu sa svojom okolinom. Ukoliko želite ovo da postignete, za staklo iskoristite paletu nežnih boja da biste postigli svetliji i otvoreniji dizajn. Baš zato što je sačinjeno od otvorenih i prostih linija, kaljeno staklo je sjajan izbor za vaše kupatilo jer pomaže da se izbegne osećaj težine enterijera. Tako, u kombinaciji sa zidovima svetlih nijansi, staklena tuš kabina omugućiće svetlosti da se lakše kreće kroz prostor, i da time ispunjava i objedinjuje prostoriju.