Staklo u poslovnom prostoru

Iako kancelarije često zamišljamo kao mračne prostorije sa ljudima naguranim za stolovima, već godinama dizajn enterijera kancelarijskog prostora se premešta ka modernijim idejama, a kancelarija postaje mesto gde se istovremeno radi, ali i opušta i zabavlja. Veliku ulogu u ovoj transformaciji imali su upravo korišćenje staklenih zidova i klizna vrata pri planiranju enterijera.

Jedno od osnovnih svojstava stakla je to što omogućava prirodnom svetlu da se širi i reflektuje po kancelariji. Ovo svakako utiče na efekat koji prostor ima, čineći ga otvorenijim i provetrenijim, dok čak i male i mračne prostore može poboljšati i učiniti prijatnijim istovremeno i zaposlenima i klijentima. Ipak, iako propuštaju svetlost, stakleni zidovi će sprečiti neželjen protok kroz kancelariju i privatne prostorije, čime, pored elana zaposlenih, može povećati i produktivnost jer sprečava neželjene upade i prekide.

Korišćenjem staklenih pregrada i zidova od jedne prostorije se može načiniti sasvim novi prostor razdeljen na kancelarije, sobe za sastanke i odmor. Ovakvim dizajnom se povećava fleksibilnost poslovnog prostora kroz kombinaciju otvorenih prostorija gde zaposleni moglu zajedno da rade, i zatvorenih, privatnih kancelarija. Sami birate kakav protok ćete napraviti u svom poslovnom prostoru kroz korišćenje staklenih zidova i kliznih vrata, koji sa jedne strane poboljšavaju funkcionalnost i otvaraju prostor, dok ga istovremeno dele i zatvaraju po potrebi.

Ne smemo zaboraviti ni na dizajnerski element i pečat staklenih zidova, jer ih možete koristiti i kao dekoraciju: iskoristite motive koji, pored toga što su lepi i vizuelno privlačni, mogu da inspirišu i pokrenu maštu zaposlenih – što ih čini savršenim za kreativne industrije. Iskoristite sve pogodnosti štampe na kaljenom staklu, boje i motive prema vašim potrebama kojima ćete postići najbolji efekat, a koje možete prilagoditi svakoj prostoriji, obliku i nameni.

Proizvodi