Vrata za tuš kabinu od kaljenog stakla

Sa novim stanom ili kućom dolazi i potreba da ih učinite domom. Stoga, pri renoviranju, nikako nemojte da zanemarite važnost sređivanja kupatila jer je ono, uz kuhinju, jedna od najčeće korištenih prostorija u domu. Tuš kabina po meri, kao praktična i funkcionalna opcija, svakako je ključan element ovog prostora, tako dobro treba promisliti kako je dizajnirati. Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na pitanje vrata za tuš kabinu.

Izbor između vrata za tuš kabinu i zavesa, svakako, ide dalje od samog izgleda. Iako utiču na sveukupan izgled kupatila, pre svega jer su značajno modernija i inovativinija od zavesa, staklena vrata takođe imaju veliki uticaj i na funkcionalnost.

Tako na primer, ova vrata su značajno lakša za čišćenje i umanjuju šansu da se pojavi buđ, s obzirom na to da se savršeno uklapaju u oblik tuš kabine, pa nema sitnih delova u kojima se buđ može uvući i razvijati. Ovo je svakako veliki benefit jer skupljanje buđi nije niti čisto niti higijenski i treba ga svakako izbeći.

Takođe, vrata od kaljenog stakla imaju mnogo duži vek trajanja uz minimalno održavanja te se ne moraju često menjati kao zavese. Poslednje, ali ne i najmanje važno, ova vrata mogu biti dizajnirana tako da i oblikom i motivom stvore unikatan vizuelni efekat, pa se mogu uklopiti u svaku veličinu kupatila i izraditi u svakoj boji ili motivu i tako se prilagoditi enterijeru.