Poboljšajte izgled kuhinje uz staklene police

Jedna od najvažnijih stvari na koje treba da obratite pažnju pri dizajniranju kuhinje je to da što bolje iskoristite prostor koji imate na raspolaganju. Dobro isplaniran nameštaj, počevši od rasporeda aparata, veličine ormarića ili radne površine čine da kuhinja bude i praktičnija i estetski privlačna. Staklene police su jedna od opcija kako da doprinesete ovome uz male promene koje ne zahtevaju ozbiljniju rekonstrukciju, a mogu mnogo doprineti sveukupnom utisku i funkcionalnosti kuhinje.

Staklo je jedan vrlo atraktivan i elegantan materijal koji se sve više koristi u dizajnu enterijera upravo zbog njegove sposobnosti da se uklopi u svaki dekor. Na određenim mestima u domu, posebno u kuhinji i kupatilima, staklene police mogu značajno da doprinesu izgledu prostorija. Možete ih načiniti u nekoliko oblika koji će drugačije uticati na izgled vašeg prostora i imati različitu upotrebnu vrednost.

Najčešći izbor su, naravno, pravougaone staklene police jer se mogu izraditi u svim veličinama i poslužiti svakoj svrsi, s obzirom na njihov svestran oblik i mogućnost da se uklope u bilo koji prostor. Interesantan izbor za uglove kuhinje koje često ostavimo prazne i neiskorišćene su trougaone police, koje će taj zanemareni prostor popuniti bez zauzimanja previše mesta. Najelegantnija opcija su svakako polukružne police koje najviše utiču na izgled prostorije ali istovremeno zauzimaju više mesta dok manje površine pružaju za skladištenje, pa su možda bolje za delove dome gde biste pre izložili samo poneku dekoraciju.

Za koje god da se odlučite, staklene police su u trendu sa razlogom jer su elegantne i pridodaju širem i otvorenijem izgledu soba, ali i praktične s obzirom na to da nude maksimalnu iskorišćenost kuhinjskog prostora. Takođe, pored praktičnog skladištenja teglica i začina, na njima možete izložiti i fotografije, dekorativne predmete ili biljke koja ćete dodatno oplemeniti prostor, dok police same po sebi neće oduzimati od njihove dekorativnosti jer su dovoljno elegantne da ne privlače poglede.