Dekorativno staklo u enterijeru

Zašto se opredeliti za staklene zidove u svom domu? Dekorativno staklo može svaku prostoriju i svaki tip enterijera protvoriti u prostor po vašoj želji i potrebama. Ovaj tip dizajna unutrašnjeg prostora, bilo to mesto gde živite ili radno mesto, donosi mnoge benefite estetske i praktične prirode.

Pre svega, ukoliko sklonite zidove i zamenite ih staklenim, ovo će za svaku prostoriju učiniti da deluje vizuelno lakše i šire. Stakleni zidovi mogu da oplemene svaki prostor, od kancelarije do spavaće sobe, jer u arhitekturu i dizajn enterijera donose oštru i urbanu estetiku.

Oni drže zone enterijera fizički odvojene dok istovremeno čine da prostorije izgledaju vizuelno povezane. Veoma su popularna staklena vrata i tuš kabine u kupatilu koje ovoj prostoriji daju senzualan otvoren koncept. Takođe, ovo je odličan izbor i za odvajanje trpezarije i kuhinje jer iako će dozvoliti poglede i učiniti prosto vizuelno otvorenim, sprečiće mirise da se šire po kući. Naime, iako je privlačno imati kuhinju povezanu sa trpezarijom ili dnevnom sobom, stalno kuvanje može da smeta pa je ovakav zid pravi izbor. Slično, stakleni zidovi se mogu iskoristiti kao barijer između mesta za kancelarije i sobe za sastanke koji će dati jedan fluidan izgled poslovnom prostoru.

Pošto je staklo jedan svestran i estetski ugodan materijal koji propušta svetlo i čini prostorije otvorenijim i provetrenijim, sve više modenih domova, kao i kancelarijskih prostora, koristi ga redovno. Takođe, veliki benefit koje dekorativno staklo donosi u dizajn enterijera je to što se tokom proizvodnog procesa u njega mogu inkorporirati različite boje i motivi. Ovime se dizajnerima i onima za koje oni rade otvara neograničen broj mogućnosti pri planiranju istovremeno dekorativnih i funkcionalnih elemenata prilagođenih a svaki tip enterijera.