Zastakljivanje terase

Pri planiranju i renoviranju doma, ljudi često zanemare važnost prirodne svetlosti. Ipak, samo sa malim promenama možete mnogo postići i poboljšati atmosferu u svom enterijeru. Zastakljivanje terase je jedan od lakših, dok istovremeno vrlo lepih, načina da se ovime pozabavite, poduhvat koji ne traje dugo i nije težak za planiranje, a na mnogo načina će oplemeniti vaš životni prostor.

Prirodno svetlo u domu donosi mnoge benefite – kao prvo, ima veliki pozitivan efekat na raspoloženje i mentalno zdravlje ljudi. Opšte je poznato da što više vremena provodite na suncu, umanjujete efekte sezonske depresije. Zatim, besplatno je! Ukoliko se prozori i tereasa dobro isplaniraju, a posebno ukoliko su pozicionirani na južnom zidu, sunce dugo može da osvetljava prostor što umanjuje potrebu za korišćenjem veštačkog osvetljenja, pa može uticati i na smanjene račune za struju. Takođe, ono može da greje sobu pa čak i tokom hladnijeg vremena možete duže uživati okupani suncem na svojoj zastakljenoj terasi. Stoga, arhitektura i uređenje enterijera sve više pažnje posvećuju važnosti korišćenja prirodnog svetla.

Ukoliko se odlučite za klizni sistem za zastakljivanje terase, on će omogućiti da se lako povežete ili odvojite od spoljašnjeg sveta. Prozori dizajnirani tako da se klizaju horizontalno sa jednim čvrstim i jedim pokretnim panelom zauzimaju manje mesta jer se ne otvaraju ka prostoriji. Ovo vam zauzvrat omogućava da terasu uredite po volji i bez restrikcija koje nameće otvaranje prozora ka unutra. Dakle, pravi je trenutak da i vi razmislite o pravljenju jedne male staklene bašte u svom domu, i uživate u svim njenim benefitima.